USB sa glasovnom aktivacijom

Ukoliko želite da budete sigurni da niko drugi osim vas neće moći da ima pristup podacima na vašem USB disku morate ga zaštiti lozinkom. Ali zašto upisivati lozinku svaki put, kad je jednostavnije i praktičnije lozinku izgovoriti. 

«Hammacher Schlemmer USB» je trenutno jedini USB memorijski disk na tržištu koji obezbeđuje sadržaj diska sa lozinkom koja se izgovara od strane vlasnika. Kapacitet ovog modela je 8 GB, što je u večini slučajeva sasvim dovoljno mesta za skladištenje osetljivih datoteka, kao što su kontakti, finansijski podaci, liste sa lozinkama, itd. Radi na bilo kom PC ili Mac računaru. Za funkcionisanje je zadužen integrisan sofisticirani softver koji detektuje specifične frekvencije i nijanse glasa vlasnika diska. Softver ne zahteva nikakvu instalaciju, uređaj je u potpunosti plug and play, što znači da je dovoljno jednostavno priključivanje na USB port i izgovaranje lozinke. Pri prvom priključivanju potrebno je autorizovati lozinku i to je sve. Nakon toga USB disk će moći da se pokrene isključivo na vašu glasovnu komandu, odnosno izgovaranjem lozinke.

 usb na glas

Ali šta ako se prehladite, boli vas grlo i glas vam postane dublji?

Ako se setimo implmentacije ove tehnologije u daljinske upravljače modernih smart televizora sa «voice command» funkcijom, oni nisu rešili ovaj problem moguće promene glasa prilikom prehlade i sl, tako da su funkcionisali samo u optimalnim  uslovima. U slučaju USB diska sa glasovnom funkcijom taj problem je rešen tako što postoji alternativni, sigurnosni unos tekstualne lozinke u slučaju prehlade, laringitisa ili zaboravljenog glasa za izgovor lozinke.

Bitno je napomenuti da Hammacher Schlemmer USB uređaj ne koristi «Siri» tehnologiju ili slične servise na bilo koji način, tako da ne postoji mogućnost da pitamo uređaj za pristup određenim fajlovima ili direktorijumima, i nije u mogućnosti da uradi bilo koji drugi zadatak izdat putem glasovne komande. Ono što možete da uradite je da jednostavno kažete lozinku glasno i sačekajte da se uređaj otključa i to je sve.

A da li vam je zaista potreban USB sa glasovnom aktivacijom? Verovatno ne, ali sigurno ga je vrlo zabavno koristiti!

Izvor: Voice-activated-drive.reviews.r-tt.com
Slika: Hammacher.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: