Test Transcend StoreJet 25H3P

Data Solutions Laboratorija je testirala Transcend StoreJet 25H3P USB 3.0 za koji proizvođač tvrdi da je otporan na udarce.

Ovaj model je izrađen od čvrste gume u ljubičasto-sivoj nijansi što čini njegov moderan izgled, a ujedno i zaštitu od padova i potresa. Zaštitna kutija se sastoji iz tri sloja: tanke gumene maskice postavljene po ivicama unutrašnjeg hard diska, plastične kutije i čvrste gumene maske.
Zaštitna guma je postavljena preko cele površine kutije kako bi ublažila potrese i sprečila fizička oštećenja kutije, ali i samog hard diska.

Zaštitna guma kojom je obložena eksterna kutija ovog hard diska, kao i dodatna zaštita između hard diska i eksterne kutije naizgled jeste dobro rešenje. Međutim, ako uzmemo u obzir osetljivost mehaničkog sklopa hard diska, ova gumena futrolica nije ni približno dovoljna zaštita. Mala je verovatnoća da će sačuvati hard disk i podatke na njemu nakon pada ili nekog većeg potresa. Ovaj model je dobro rešenje za korisnike koji svakodnevno koriste prenosivi hard disk jer je svakako pouzdaniji od modela koji nemaju nikakvu dodatnu zaštitu već samo eksternu kutiju (plastičnu ili metalnu).

Transcend-USB3.0_Data-SolutionsKompletan test Transcend StoreJet 25H3P USB 3.0 hard diska pogledajte na sajtu Data Solutions kompanije.

Nadamo se da će vam naši saveti biti od pomoći.
Hvala Vam što čitate naš blog!


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: