Slim Cleaner

Svi iole napredniji korisnici računara upoznati su sa činjenicom da povremeno moraju „očistiti“ svoj računar u smislu čišćenja Registry baze, defragmentacije hard diska, deinstalacije neoptrebnih aplikacija, brisanja clipboard datoteke, TEMP datoteke, itd. Na taj način rešićemo probleme oko usporavnja i kočenja sistema, te ubrzati svoj računar.

Na Internetu možemo pronaći niz besplatnih (ili vrlo jeftinih) softverskih apikacija koje se bave isključivo ovim problemom i lako ih je „izguglati“. Među najpoznatijim su CCleaner, Perfect Disk, TuneUp Utilities… Ali ovog puta predstavićemo vam možda nešto manje poznat program, ali isto vrlo efikasan, specifičan po tome što za razliku od većine drugih sličnih programa poseduje integrisano rešenje i za sada sve popularnije SSD diskove. U pitanju je program pod nazivom „Slim Cleaner“.

slimcleaner

Uz ovaj program Solid State diskovi brže pronalaze podatke, a inteligentna defragmentacija omogućava organizovanje podataka u logične segmente sa minimalnim interakcijama prema disku. Naravno poseduje i razne druge uobičajene alate za čišćenje računara: pretraživanje i brisanje dupliranih podataka, deinstaliranje nepotrebnih aplikacija, Hijack Log, Disk Wiper… Slim Disk se odlikuje velikom brzinom rada, redovno se automatski nadograđuje (Software Update), tako da je uvek u skladu sa najnovijim trendovima. Takođe, poseduje i vrlo jednostavan sistem za Backup podataka koji se može podesiti da u određeno vreme automatski bekapuje sve podatke na računaru ili samo unapred određene podatke i sve to sigurno i brzo.

Dakle, Slim Cleaner nam je dovoljan za gotovo sve radnje vezano za čišćenje računara i bekapovanje podataka, prilično je User Frendly orjentisan i jednostavna za upotrebu, pa nije loše da ga isprobate naročito ako u svom računaru imate SSD disk ili kombinaciju SSD i standardnog hard diska.

Izvor: Slimcleaner.com

Slika: Slimcleaner.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: