Predavanje – Privatnost, šta to beše?

Možda niste znali da je interni profil svakog od nas na Facebook-u smešten na 1.100 strana. Pored naših ličnih podataka, fotografija i video zapisa koje smo sami postavili, tu su i prikupljeni podaci šta sve mi volimo i ne volimo, koje su naše želje, interesovanja… Ti podaci koriste se pretežno u marketinške svrhe, odnosno za što preciznije plasiranje oglasa i reklama za određene proizvode ili usluge. Ali da li im je to jedina svrha?

Sve više smo žrtve tehnologije, a društvene mreže koje ulaze u svaku poru našeg života ponajviše uništavaju našu privatnost. Ukoliko Vas ova tematika zanima, preporučujemo da posetite predavanje Prof. dr Petra Kočovića. Ovo je prvo od dva predavanja koje će otvoriti temu i objasniti šta je privatnost i još više – Šta je u stvari Facebook?
Prema najavi, na predavanju učestvuju:

– Prof. dr Petar Kočović
– Prezviter dr Oliver Subotić, Srpska pravoslavna crkva
– Jovan Aleksić, Mensa Srbija
– Bane Ostojić, frontmen grupe Zarđali Ekser

privatnost podataka2

Između ostalog, na predavanju će biti reči o tome kako se finansira Facebook, kako i gde se tačno smeštaju podaci i kako se nakon toga upravlja našim podacima. Zanimljiva je i činjenica da nova verzija “Facebook Graph” omogućava da se naši podaci pretražuju i van Facebook-a.

Šta: Predavanje – Privatnost, šta to beše?

Kada: 25. februar 2013.
Gde: Hala sportova Šumice, Ustanička 142, Beograd
Vreme: 19:00
Ulaz je slobodan!

Slika: Slideshare.net/petarkocovic/privatnoststa-to-bese


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: