Paragon Backup & Recovery 2013 Free

Besplatna verzija softvera za Backup i Recovery podataka dostupna je već neko vreme na zvaničnom web sajtu ove kompanije.

Za početak da podsetimo – Prema Wikipedia definicijiji backup je proces u računarstvu koji se odnosi na izradu kopije podataka originalnog izvora za slučaj da se originalni izvor podataka ošteti ili izgubi. Podaci mogu biti datoteke ili/i programi.

“Paragon Backup & Recovery 2013 Free” je odlično rešenje kako za celokupan backup diskova, tako i za backup particija, a u potpunosti je kompatibilno sa najnovijim Windows 8 operativnim sistemom. Sve što se nudi u besplatnoj verziji dovoljno je za prosečnog korisnika računara, dakle obuhvaćeno je sve što bi manje zahtevnim kućnim korisnicima moglo zatrebati. Pored mogućnosti pravljenja backup-a podataka za celokupan disk ili particije, tu je i podrška za diferencijalni backup, odnosno mogućnost izbora koje tačno podatke želimo da sačuvamo. Postoji mogućnost korišćenja eksternih diskova, kao i bilo kog drugog odredišta za podatke koje backup-ujemo (USB disk, CD/DVD/Blu-ray disk, Network, Cloud). Naravno, postoji i mogućnost aktiviranja opcije pod nazivom «automacki backup» pri kojoj možemo izabrati koliko često želimo da se program sam aktivira i izvrši backup podataka koje želimo. U zavisnosti od važnosti posla koji radimo to može biti na dnevnom ili nedeljnom nivou (obično pred vikend – svaki petak popodne).

pargon spasavanje podataka

“Paragon Backup & Recovery 2013 Free” prilikom instalacije zauzima na disku 48.9 MB, besplatan je, ali da bi dobili mogućnost korišćenja Pargonovih rešenja i alata za backup moramo se predhodno registrovati.

Ovo naravno nije jedini program za tu namenu. Pored softvera koji smo predstavili postoji i niz drugih, takođe besplatnih verzija, raznih sličnih aplikacija sa istom namenom. Potražite malo po netu, izaberite onaj koji vam se najviše dopada i backup-ujte svoje važne podatke dok ne bude kasno. Sve je vrlo jednostavno, efikasno, pri tome i besplatno, a u svakom slučaju bolje nego da razmišljate i strahujete zbog neprilika koje biste mogli imati usled izgubljenih podataka.

 

Izvor: Paragon-software.com

Slika: Paragon-software.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: