Monster Digital USB 3.0

Kompanija Monster Digital predstavila je USB Flash memoriju koja se može koristiti standardno na računarima, ali istovremeno i na smart telefonima, tabletima i drugim mobilnim uređajima.

Nove Monster Digital USB Flash memorije dolaze sa dve vrste USB konektora u jednom kućištu. Sa jedne strane nalazi se standardni USB 3.0 konektor kakav postoji na svim dosadašnjim USB diskovima, dok se sa druge strane nalazi USB Micro konektor kakav imamo na tablet računarima i smart telefonima. Na prvi pogled jednostavno, ali vrlo praktično rešenje, jer više nije potrebno putem Wi-Fi mreže, Bluetootha, kablova ili putem čitača microSD kartica prebacivati podatke sa računara na telefon i obrnuto. Na sajtu proizvođača navodi se da su svi modeli Monster Digital USB diskova kompatibilni za sve Windows, MAC  i Android uređaje, što je naravno neophodno za uređaj ovakve vrste. Brzina prenosa podataka je takođe sasvim zadovoljavajuća i dostiže do 80 MB/s.

 USB monster digital

Što se memorijskog kapaciteta tiče, ovi USB diskovi se trenutno proizvode u kapacitetima od 16 GB, 32 GB i 64 GB. Za sada ih nema na našem tržištu, a cene u inostrnstvu su sledeće: Za model najmanjeg memorijskog kapaciteta potrebno je izdvojiti 23,99 dolara, za srednji model 39,99 dolara, dok najjači (64 GB) model košta  74,99 dolara.

Bez obzira na jednostavnost ovog rešenja moramo priznati da se radi o prilično inovativnom pristupu i da bi svako poželeo da ima u džepu jedan od ovih Monster Digital USB diskova. Kada je cena u pitanju, to može biti diskutabilno. Sigurno je da se više isplati pazariti standardni USB 3.0 flash disk u kombinaciji sa kratkim USB OTG kablom čime postižemo istu funkcionalnost za nižu cenu, ali ponekad zarad praktičnosti vredi izdvojiti koji dolar više.

Izvor: Monsterdigital.com
Slika: Monsterdigital.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: