Masovno reimenovanje titlova u imena epizoda/filmova

Iako nije standardna tema na našem blogu smatram neophodnim da podelim ovaj revolucionarni skript.

Reč je naime o skriptu (DOS batch skriptu) koji će umesto vas preimenovati SVE .srt titlove u SVIM poddirektorijumima u istoimene AVI, MKV i ISO fajlove.

O čemu se radi…

Većina normalnog i pristojnog sveta pronalazi TV program očajnim. Nisam sklon da mislim da je to tako u lokalu iliti Srbiji, zapravo sam siguran da je tako u celom svetu. Hiperprodukcija, broadband, kao i sve veći kapaciteti hard diskova doneli su sjajne nove mogućnosti. Imate gomilu prijatelja koji su takođe opsednuti skidanjem filmova/serija/dokumentaraca ne vodeći pri tome preterano računa o kvalitetu istih.

Rezultat je sledeći – 2TB eksterni disk se prepuni gomilama direktorijuma prepunih filmova i serija koje valja odgledati ili bolje rečeno pregledati.

Moj konkretan problem je sledeći – media player koji sam kupio po brutalno niskoj ceni ima problem da poveže titl i film, iako se nalaze u istom direktorijumu, samo zato što nisu istog imena. Kako imam malo dete koje nije sklono scenskim efektima posle ponoći (bogami ništa posle 9), titl je neophodan.

Film-Titlovi

Malo je reći koliko sam sati utrošio u reimenovanje serija (vidi broj serijala Stargate-a), kao i raznoraznih filmova, samo da bi ih preskočio shvativši da ću pre da ugasim TV nego da se mučim.

Naravno da sam pokušavao MASS RANAME tool-ove, advanced TotalCommander pluginove etc. Valjda nisam do kraja istrajao u tome.

Anyway, gle 1.5TB filmova sa titlovima spremljenih kod drugara koji ima “most-advanced-media-center”, naravno baš njega briga za imena – on je filmove i titlove pribavio i podelio – sasvim dovoljno.
Ujedno sam iskoristio prigodu i upornim korišćenjem omiljenog nam pretraživača došao do skripte koja mi je ulepšala dan i odlučio sam da je baš ovde i podelim.

Skriptu skinite OVDE. Raspakujte RAR arhivu u direktorijum koji sadrži direktorijume filmova u kojima su filmovi.

Npr:

Ukoliko imate na D particiji

D:\FILMOVI

Pa u njemu

  • D:\FILMOVI\FILM1
  • D:\FILMOVI\FILM2

Skriptu smestite u D:\FILMOVI\ i pokrenite rename.bat – VOILA!
Sve pohvale i zahvalnice idu useru M2G sa computing.net-a gde sam skript i pronašao – ŽIVELI!

Slika: filmmakeriq.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Jedno misljenje o “Masovno reimenovanje titlova u imena epizoda/filmova

  1. Gospodine nik,pravo je zadovoljstvo ponovo vas videti u ulozi autora na našem skromnom blogu. Možda je ovo pravi trenutak i prilika da pozovemo naše čitaoce da svojim postovima uključe u diskusiju i razmenu znanja. Tema zaštite podataka se tiče svih nas. Dovoljno je samo da nas kontaktirate! Hvala.

Leave a Reply

%d bloggers like this: