Kako HDD pretvoriti u bežični uređaj za skladištenje podataka?

Nedavno je kompanija Toshiba predstavila specijalni mrežni adapter koji omogućava da standardni hard disk pretvorimo u bežični uređaj za skladištenje podataka.

To će omogućiti korisnicima da sadržaj sa svojih pametnih telefona, tableta ili desktop računara bežičnim putem prebace na hard disk. Uređaj je nazvan “Stor.e Wireless Adapter” i u potpunosti će rešiti probleme oko skladištenja podataka na mobilnim uređajima, dodavanjem ove nove mogućnosti bežičnog povezivanja sa hard diskovima.

toshiba store_wireless-adapter2

Adapter je dimenzija 63 x 48 x 10 mm, težak je samo 24 grama, podržava brzinu prenosa do 300 Mb/s, a povezuje se sa hard diskom putem USB 2.0 konekcije. Korisnicima je omogućeno spajanje ukupno do osam različitih uređaja na jedan disk. “Stor.e Wireless Adapter” se jednostavno instalira, dovoljno je priključiti adapter na hard disk i uključiti ga u struju.

Prema najvama iz kompanije Toshiba, proizvod će biti dostupan na tržištu tokom ovog meseca, a imaće podršku za PC i Mac računare. Uz adapter se dobijaju i specijalno prilagođene besplatne mobilne aplikacije za Android i iOS.

Izvor: Toshiba.eu
Slika: Itespresso.de


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: