Google mora da promeni politiku privatnosti podataka

Evropske institucije za zaštitu podataka ponovo vrše pritisak na Google kako bi konačno promenio svoju politiku privatnosti podataka.

EU navodi da promena politike privatnosti koju je Google uveo u martu 2012. nije bila u skladu sa evropskim zakonom. Tada je Viviane Reding, predsednik Suda pravde EU, upozorila Google da će se EU boriti protiv nove Polise o privatnosti. Borba i dalje traje.

Google pretraživač

Između ostalog, traženo je da Google objasni svojim korisnicima tačno koje njihove podatke koristi i ko sve ima pristup tim podacima. Problem je izazvalo spajanje 60 polisa o privatnosti u jednu i kombinovanje podataka korisnika sa YouTube, Gmail i Google Maps naloga.
Google je u svojim polisama naveo nepotpune informacije i izazvao veliku zabrinutost vezano za zaštitu podataka i poštovanje evropskih zakona.
Neophodno je da Google prilagodi svoje polise kako bi bile u skladu sa evropskim i nacionalnim okvirima zakona o zaštiti podataka.

Zabrinjavajuće je to što se trenutno raspravlja o nečemu što bi trebalo da je primenjeno pre dve godine. I još uvek se ne zna da li će ova intervencija imati efekta ili će Google nastaviti da koristi podatke svojih korisnika bez ikakve odgovornosti…

 

 


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: