Bezbedno surfovanje dece na Internetu

Od nedavno je i kod nas dostupan softverski paket «G Data Internet Security 2014» koji poseduje opciju za aktiviranje “roditeljske zaštite”, koja omogućava bezbedno surfovanje dece na Internetu, čak i u odsustvu nadzora odraslih.

Naravno, deci treba dozvoliti da se zabavljaju, da se druže i da uče putem Interneta, ali u tom slučaju treba biti veoma obazriv jer Internetom vrebaju razne opasnosti. Kako rešiti taj problem i dopustiti deci da surfuju Internetom bez straha da će naići na nepoželjne sadržaje i neželjene kontakte? Jedno od rešenja može biti i sistem roditeljske zaštite «G Data Internet Security 2014» koji brine o Vašem detetu u Internet svetu. Ovaj softver omogućava bezbedno surfovanje, filtriranje sadržaja po kategorijama, kontrolu pristupa pojedinim web stranicama, vremensko ograničenje pristupa Internetu, ali i računaru. Ova zaštita aktivna je nezavisno od pretraživača koji se koristi, a roditelji vrlo jednostavno mogu instalirati ovaj softveri i odabrati kakvom sadržaju na Internetu žele da odobre pristup svojoj deci.

GData Internet Security 2014
Velika prednost je to što je G Data nemački softver koji se u potpunosti razvija u Nemačkoj tako da proizvodi kompanije moraju biti u skladu sa strogim odredbama nemačkog saveznog Zakona o zaštiti podataka, kojim se između ostalog zabranjuje prikupljanje, obrada ili korišćenje ličnih podataka bez prethodnog odobrenja. Kompanija G Data je član konzorcijuma nemačkih IT kompanija koje se bave bezbednošću – IT Security made in Germany (IT bezbednost proizvedena u Nemačkoj), koji je pod patronatom nemačkog saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i saveznog ministarstva ekonomije i tehnologije. Svi članovi ovog konzorcijuma uključujući i G Data, moraju da zadovolje stroge  kriterijume da bi se kvalifikovali za oznaku kvaliteta.

Softverski paket «G Data Internet Security 2014» koji uključuje i roditeljsku zaštitu za bezbednost dece na Internetu možete preuzeti i koristiti potpuno BESPLATNO narednih 30 dana.

Izvor: singi.rs, gdatasoftware.com, informacija.rs
Slika: gdatasoftware.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Jedno misljenje o “Bezbedno surfovanje dece na Internetu

Leave a Reply

%d bloggers like this: