Besplatna antivirusna zaštita (2)

Nastavak liste naših pedloga koji od besplatnih antivirusnih paketa možete odabrati:

Avira (www.avira.com)

Avira antivirus“Avira AntiVir 2013” je besplatan antivirusni softver namenjen isključivo kućnim korisnicima. Radi potpuno neprimetno u pozadini sistema i za razliku od većine drugih besplatni programa ne uznemirava dosadnim porukama u toku rada. Ima nešto kompleksniji interfejs od ostalih, tako da je u početku potrebno vremena za snalaženje, ali vredi uložiti to vreme, jer ovaj antivirusni program je sposoban da učini mnogo više od pukog čišćenja računara od virusa. Avira pored ostalog nudi korisniku dodatnu odbranu (phishing, malware, spyware), blokira reklame sa Interneta, a bez problema pronalazi i rootkit-ove. Važi za antivirusni paket koji ima najbolji nivo detekcije malicioznih programa, ali i pored svega toga ima svoje mane. Naime, Avira ne skenira email poruke na prisustvo virusa ili nekih drugih malicioznih sadržaja, pa bezbednost podataka kao i samog sistema može biti ugrožena.

Microsoft Security Essentials (www.microsoft.com)

Besplatni Microsoft antivirus program

“Microsoft Security Essentials” je besplatan antivirusni softverski paket, osmišljen sa ciljem da bude jednostavan za instalaciju i upotrebu. Pokreće se tiho i efikasno u pozadini, tako da ne morate da brinete o prekidima ili ažuriranjima. Dostupan je kako kućnim, tako i (manje zahtevnim) poslovnim korisnicima. Za one koji ne razumeju dovoljno dobro engleski jezik, lepa vest je da se Microsoft potrudio i u potpunosti lokalizovao ovaj anitivirusni paket na srpski jezik.

Bitdefender (www.bitdefender.com)

Bitdefender antivirus“Bitdefender Free Edition” važi za jedan od najefikasnijih sistema za besplatnu zaštitu i pronalaženje virusa. Po mnogim testovima pokazao se mnogo bolje od konkurencije u samom detektovanju virusa, ali velika mana mu je što ne poseduje “real time scanner”, odnosno ne radi u realnom vremenu. To konkretno znači da ga je potrebno pokrenuti svaki put kada želimo da skeniramo određene fajlove. Bitdefenfer se jednostavno instalira, korisnički interfejs je prilično pristupačan, a tokom funkcionisanja ne usporava znatno rad računara. Najbolje je kada se koristi u kombinaciji sa nekim drugim antivirusnim softverskim paketom koji ima mogućnost real time skeniranja.

Izvor: Microsoft.com, Bitdefender.com, Avira.com
Slike: Microsoft.com, Bitdefender.com, Avira.com


"Citate zvanicni blog Data Solutions Laboratorije za spasavanje podataka sa hard diskova, memorijskih kartica i RAID nizova" - datasolutions.rs

Leave a Reply

%d bloggers like this: